Créme Brûlée

Ingrediënten


¼ l room

3 eierdooiers

20 gr vanillesuiker

50 gr griessuiker

Enkele draadjes Saffraan

Vetstof

2 eetlepels cassonadesuiker

Bereiding

Klop de eierdooiers witschuimig met de griessuiker en de vanillesuiker

Giet er de kokende room op met de saffraandraadjes en meng voorzichtig door elkaar.

Vet de soufflévormpjes lichtjes in

Verdeel het mengsel over de vormpjes tot ze bijna vol zijn.

Zet de vormpjes in een warmwaterbad in een oven van 150 °

Het water staat even hoog als het mengsel in de vormpjes.

Laat ongeveer 35 minuten bakken. Nadien uit de oven en afkoelen.

Strooi er voor het opdienen wat cassonadesuiker op die je kleurt met een brander.

Bewaar in de koelkast

 

 

TIP: doe de draadjes Saffraan een uurtje op voorhand in de room en geef het rustig de tijd om kleur en aroma af te geven.