Créme Brûlée
Ingrediënten
¼ l room
3 eierdooiers
20 gr vanillesuiker
50 gr griessuiker
Enkele draadjes Saffraan
Vetstof
2 eetlepels cassonadesuiker
Bereiding
Klop de eierdooiers witschuimig met de griessuiker en de vanillesuiker
Giet er de kokende room op met de saffraandraadjes en meng voorzichtig door elkaar.
Vet de soufflévormpjes lichtjes in
Verdeel het mengsel over de vormpjes tot ze bijna vol zijn.
Zet de vormpjes in een warmwaterbad in een oven van 150 °
Het water staat even hoog als het mengsel in de vormpjes.
Laat ongeveer 35 minuten bakken. Nadien uit de oven en afkoelen.
Strooi er voor het opdienen wat cassonadesuiker op die je kleurt met een brander.
Bewaar in de koelkast
TIP: doe de draadjes Saffraan een uurtje op voorhand in de room en geef het rustig de tijd om kleur en aroma af te geven.
Copyright © All Rights Reserved