Met dank aan bakkerij De BAETS (Wondelgem)

Saffraan roomijs

Ingrediënten

1L melk

225gr suiker

80gr trimoline kan ook met honing.

8 ei dooiers

300gr room

0.25gr saffraan

6 gr rozenwater (mag maar hoeft niet)

1 vanillestok

Bereiding

Melk, room, trimoline, helft suiker, saffraan en vanillestok koken.

Dooiers en rest suiker opkloppen.

Als het kookt laten afkoelen tot 80°C en dan het dooiermengsel toevoegen en terug opwarmen tot 80°C. Dit noemt afroeren. Laten afkoelen en rijpen in frigo min 12 uur.

Het rozenwater pas toevoegen als afgekoeld is.

Alles goed doormixen zodat de saffraandraadjes niet meer zichtbaar zijn.

Dit mengsel kan dan in ijsmachine afgedraaid worden.

Recept bruinesuiker kletskopjes.


100gr melkerijboter 50gr bruine suiker 50gr bloem Alles goed mengen. Uitstrijken op bakplaat met bakpapier en afbakken op 180°C ongeveer 10 min.