Kip gemarineerd in Saffraan

Ingrediënten voor 4 personen

Enkele draadjes saffraan ( 0,10gr = 30 draadjes)
4 vrije uitloop kippenborsten
250 gr vetvrije Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 citroenen
extra vergine olijfolie
2 rode uien
1 handvol kerstomaatjes, gemengde kleuren
½ bosje verse koriander
4 kleine flatbreads of bloemtortilla's

Bereiding

Doe de saffraan in een kleine kom, dek af met 2 eetlepels heet water en laat 10 minuten weken. Snij de kip in blokjes van 4 cm en leg ze in een kom met de yoghurt, saffraan en weekvloeistof. Schil en rasp het teentje knoflook en de schil van beide citroenen fijn en pers dan het sap eruit van één citroen. Besprenkel met extra vierge olijfolie en kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper, meng dan samen en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur een nacht.

Verwarm de oven voor op 180 ° C. Schil en snij de rode uien fijn, snij de tomaten in vieren en pluk de korianderblaadjes.  Doe alles in een kom, hou een paar korianderblaadjes terug om later te gebruiken als garnering. Pers het sap van de resterende citroen uit, voeg een snufje zout toe en meng het goed samen. Voeg een flinke scheut extra vierge olijfolie toe en zet apart.

Verwarm een ​​bakplaat hoog.  Rijg de gemarineerde stukjes kip op 4 spiesjes.
Bak de kipkebabs ongeveer 10 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn, draai ze regelmatig om.
Leg ondertussen je flatbreads in de oven om op te warmen.

Leg de flatbreads op 4 borden en leg er een spies op.  Verdeel de tomatensalade en alle heerlijke sappen tussen de flatbreads, besprenkel licht met extra vierge olijfolie en strooi over de resterende koriander en serveer meteen.