Saffraan koekjes

Ingrediënten


125 gram boter

150 gram suiker

1 ei

200 gram bloem

7 gram bakpoeder

0,10 gram saffraan

4 theelepels suiker

Bereiding


Laat de roomboter buiten de koelkast zacht worden. Heb je niet veel tijd (of geen geduld), zet het schaaltje roomboter dan tien seconden in de magnetron.


Verwarm de oven voor op 180 graden.


Klop de boter en de suiker tot ze wit zijn. De suiker is dan min of meer opgelost in de boter.


Laat saffraan weken in wat warm water (of gebruik saffraanpoeder door uw draadjes in een vijzel te vermalen).


Voeg het ei toe en meng dat erdoor.


Zeef de bloem en de bakpoeder boven een stuk bakpapier. Doe in één keer, samen met de saffraan, bij het boter-ei-suikermengsel en klop goed door. Het deeg vormt geen bal, maar moet plakkerig genoeg zijn om balletjes van te rollen.


Maak balletjes van het deeg, zo groot als een walnoot en keg ze ongeveer vijf centimeter uit elkaar op de bakplaat.


Schuif in de oven en bak in maximaal tien minuten gaar. De koekjes worden niet bruin en ze worden pas stevig als ze afkoelen. Laat ze afkoelen op een rooster en doe ze in een trommel.